13. Čierna kliatba
Samovi sa znova sníval sen. Videl čierny hrad v krajine Mortoria. V ňom v trónnej sieni sedel cisár temnôt Mortissimus Mephistus Pessimus a okolo neho lietala čierna guľa – orb temnoty. Pri ňom boli jeho najbližší spolupracovníci James Incendius Firedemon, ohnivý démon s orbom ohňa. Z druhej strany stál vladárov vrchný radca Nihilis Darkfrost Nigrumverbum s orbom mrazu. V miestnosti bol aj Arachnis Insectus Poisonus s orbom jedu.
„Arachnis, vykonaj svoj experiment na pokusných bytostiach,“ oslovil temný vládca vrchného pokladníka v ríši. Arachnis bol navyše aj najväčším majstrom elixírov v krajine nemŕtvych. „Priveďte troch väzňov určených na zábavu na dnešný deň.“
O dve minúty sa dvere do komnaty otvorili a dnu vošla skupina kostlivcov, ktorí so sebou priviedli spútaného trolla, človeka a vo vani na kolieskach aj jednu morskú pannu.
„Vyskúšaj účinky nového elixíru.“ Kostlivci priviedli pokusné osoby do stredu miestnosti. Človek, troll a morská panna sa celkom triasli od strachu.
„Vážení, prijmite túto historickú udalosť dôstojne s hrdosťou,“ prehovoril k zajatcom Nihilis. „Práve prispievate k pokroku vedy. Vojdete do učebníc alchýmie. Vaše mená a tento váš obetavý skutok si budú pamätať celé generácie študentov študujúcich tajomné zákutia magických vied. Tento experiment náramne rozšíri poznatky biológie, chémie, mágiológie. Položíte vaše pominuteľné životy v prospech rozvoja niečoho trvalého, večného.“
„Dosť rečí, nalejte to do nich!“ netrpezlivo prikázal James. Arachnis vytiahol tri ampulky so sivozelenou tekutinou. Kostlivci všetkých troch zajatcov pevne chytili, otvorili im ústa, aby im do nich pavúčí démon mohol naliať magický nápoj. Všetky tri pokusné osoby ozeleneli. Začali krákať a narástlo im perie.
„Skvelé, výsledky experimentu sú pozitívne,“ ocenil temný pán. Potom všetci traja zajatci odpadli a začali intenzívne blednúť. „Už dodýchali a o niekoľko sekúnd im prestane byť srdce,“ tešil sa Mortissimus.
„Nekromanti, poďte sem do trónnej sály,“ zavolal svojich temných kúzelníkov ich prefekt Nihilis. Dvere sa otvorili a dnu vošlo niekoľko kúzelníkov v tmavých plášťoch s lebkami rôznych tvorov na hlavách s kúzelníckymi palicami v ruke. „Konajte svoju prácu,“ ukázal Nihilis na tri mŕtve obete zlého elixíru. Nemŕtvi kúzelníci pomocou temnej mágie prebrali mŕtvoly obetí experimentu a urobili z nich troch zombie. „Prijmite nový plný život bez bolesti a trápenia,“ privítal Nihilis troch práve vytvorených nemŕtvych. Do miestnosti vpochodoval jeden kostlivec a uklonil sa:
„Vaše temné veličenstvo, jej eminencia lady Narcissa Cruella Suedusa vás žiada o audienciu.“
„Uveďte ju,“ reagoval temný monarcha. Do komnaty vošla démonka v dlhých fialových šatách s ľudskou tvárou, dlhými rovnými blonďavými vlasmi a nebesky modrými očami. Na chrbte mala dlhé netopierie krídla a nohy zakončené kopytami. V tvári vyzerala natoľko pôvabne, že by mohla ísť do súťaže o kráľovnú krásy. Okolo pravej ruky jej lietala fialovo-čierna guľa – orb nečistoty. Za diablicou vošlo päť osôb mužského pohlavia, ktorí vyzerali, akoby boli zhypnotizovaní.
„Vitajte, moji drahí,“ prehovorila diablica ku svojim obdivovateľom. „Poďte so mnou a vedľa sa s vami všetkými uspokojím.“ Svojich omámených zajatcov odviedla do vedľajšej miestnosti a vzápätí sa vrátila do trónnej siene.
„Výborne Narcissa, toto bol vynikajúci úlovok,“ ocenil úsilie démonky temný cisár. Narcissa sa uklonila a podišiel k nej Nihilis:
„Skvelá práca. Ženská krása je najmocnejšou zbraňou každej ženy,“ lichotil jej cisárov radca, keď jej pobozkal ľavú ruku. „Pred tou sa žiadny muž neubráni. Nakoľko sa aj každá mysliaca bytosť väčšinou viac riadi citmi, než rozumom, tak vášeň zastiera racionálne vnímanie skutočnosti.“
„Hovoríte mi z duše, pán prefekt,“ rozplývala sa radosťou Narcissa a podišla k Jamesovi, ktorého pobozkala na pery. Začala ho hladkať po svalnatej hrudi a obdivovala tehličky na jeho bruchu.
„Oo, rozkoš, to je najväčšia radosť pre telo i dušu,“ začali sa oblizovať. Nihilis začal rečniť:
„Veru láska, to je to, po čom všetky racionálne zmýšľajúce bytosti túžia. Milovať a byť milovaný, to sú jediné esenciálne potreby každého jednotlivca, bez ktorého život nemá zmysel. Avšak, čo presne je láska? Každý si pod láskou predstavuje niečo iné. Akú lásku si poznal, tak ju vnímaš. Presne takú lásku rozdávaš. Všetci majú radšej seba ako druhého, pretože sám sebe si je každý najbližší. Z tohto dôvodu je pre nich prirodzené, že v prvom rade myslia na svoje dobro a ako utíšiť svoje vlastné túžby. Preto aj láska nie je zameraná na druhého, ale je centralizovaná iba na samého seba. Každý sa teda k iným správa tak, ako je to výhodné pre neho a manipuluje druhými vo svoj prospech. Ak nemáš osobný prospech, aký chceš, nemôžeš byť ani spokojný a nemôžeš sa mať rád. Z tohto jednoznačne vyplýva, že láska nie je nič iné, ako uspokojovanie svojich sebeckých túžob, ktorých naplnením je rozkoš.“
Ozvalo sa zvonenie. „Vaše temné veličenstvo,“ oslovil Nihilis cisára: „Máte videotelefonát v krištáľovej guli.“ Temný duchovný vyčaroval pred vládcom zla podstavec, na ktorom bola čierna priesvitná krištáľová guľa, kameň jasnovidcov. V guli bola vyobrazená tvár upíra – nekropolitu gróf Wampila. Ten prehovoril:
„Vaše temné veličenstvo, prepáčte mi, že vás vyrušujem, ale musím s vami súrne rozprávať. Dvaja ľudia včera večer pátrali a skoro odhalili naše tajomstvo. Keby sa tak stalo, tak sa obávam, že by prekazili celý môj veľkolepý plán.“
„Čože?!“ rozzúril sa temný cisár. „To je ako možné?!“ Nihilis mávol rukou a v guli sa zrazu ukázali dve postavy. „Tomu musíš okamžite zabrániť upír! James, pomôž mu. Choď na medzi ľudí a postaraj sa o tých dvoch!“
„Spoľahnite sa Vaše temné veličenstvo,“ uklonil sa ohnivý démon. Zjavili sa okolo neho plamene a on zmizol. Nihilis stále úpenlivo hľadel na spomínané dve osoby v guli:
„Hm...áno vidím. Títo dvaja chalani majú moc nevídanú. Táto moc sa skoro nikdy nevyskytuje, ale aj tak nám dokáže narobiť problémy....Ale keďže som presne zistil, v čom spočíva ich silná stránka, mám nápad, ako to odvrátiť. Otočím silu, ktorá sa ukrýva v ich vnútri iným smerom. Takto sa ich moc stane ich slabosťou, ktorá ich obráti proti sebe a tak zničí. Tejto mocnej kliatbe neodolajú, som si tým istý.“ Nihilis začal krúžiť svojou kúzelníckou palicou zakončenou orbom mrazu. Pri čarovaní vyslovoval kúzlo v starodávnom jazyku démonov:
„Bururan harrarub šaddár. Kuburran varanbur vamr barran sakkar.“ Z kúzelníckej palice vyšiel čierny lúč, ktorý zasiahol dvoch ľudí v krištáľovej guli bez toho, že by o tom vedeli. „Ha, ha, ha...Toto kúzlo náš problém vyrieši, nie je treba sa obávať.“ V trónnej sieni sa začal ozývať krutý smiech temného cisára a jeho štyroch kardinálnych démonov. Samo sa náhle zobudil. Poobzeral sa okolo seba a veľmi mu odľahlo, keď si uvedomil, že to zase bol iba zlý sen.

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár