Beriem svoj život ako cestu vo vlaku.

Ľudia prichádzajú a odchádzajú pri nezhodách si hľadajú iné kupé.

Máš len jednosmerný lístok. Ideš. Nevieš kam. Nevieš prečo. Proste ideš. Ktovie, možno práve na tej ďalšej zastávke nastúpi niekto pre teba tak dôležitý. Možno na ďalšej prídeš o všetko. Jediné čo môžeš zmeniť si ty. Môžeš zmeniť myslenie. Môžeš zistiť kam to vlastne ideš a prečo. Máš šancu obklopiť sa tým dobrým aj keď zlého sa nezbavíš.Treba jednoducho zmeniť pohľad na vec.

Nie je to len o snoch? Teraz nemyslím cestu. Myslím život.

Máš sny. Plánuješ si život. Predstavuješ si aké to bude. Postupne sa očakávania menia. Mení sa pohľad. Rozplývajú sa sny a jednoducho zisťuješ, že to nebude tak ako by si chcel. Že viac nemá význam nosiť ružové okuliare. Upadáš. Vzdávaš to. Neveríš.

SNY ... práve tie miznú. Jednoducho zabúdame snívať. Za čím máme ísť, ak nie práve za snami? Za našimi snami. Za našou predstavou lepšieho života.

Čo ľudia? Oni tu tiež nie sú navždy. Jednoducho ľudia prichádzajú, odchádzajú, prechádzajú ... Treba len správne určiť kto je kto. Kto kedy vystupuje. Niekedy je to však nemožné. Raz sú tu a na druhý deň už v tvojom živote neexistujú. Ostávajú na nich len spomienky.

Týmto som chcela dať zbohom mojej minulosti. Zbohom pocitu beznádeje.

Bojujem. Idem. Dosiahnem všetko čo chcem. Dozviem sa kam ide môj vlak. Treba len chcieť. Treba si určiť ciele.

A ja to dokážem!

Ty tiež!

 Blog
Komentuj
 fotka
milanstraka  24. 7. 2012 21:30
Snívať je dobré, ale netreba to zas preháňať. Vieš, keď o niečom snívaš a tie sny sa ti časom rozplývajú, lebo ich nedosiahneš, na scénu nastupujú nové sny. Môžu byť menej naivné, môžu byť aké chcú, ale keď sa ti opäť rozplynú, je to na ....



A potom snívaš zas o niečom inom a tak ďalej a ďalej, až si na staré kolená uvedomíš, že si celý život len snívala. To nie je dobré, takýto život je podľa mňa nevyužitý. Je super, že chceš bojovať, ale čo keď ani to nepomôže? Čo potom?



Môj názor na život je taký, že musíme využiť každú voľnú chvíľu na obohatenie našej duše. Či už získavaním vedomostí (nemyslím také vedomosti, ktoré sa naučíš v škole), zlepšovaním vzťahov s ľuďmi, ktorých máš rada a aj s tými, ktorých až tak rada nemáš, vytváraním čohosi umeleckého, čo obohatí tento svet o tvoj pohľad naň atď... A potom si na staré kolená budeš môcť povedať, že oukej, využila som ten život poriadne.
 fotka
storm8  25. 7. 2012 01:01
@milanstraka Nemyslela som život presnívať. Skôr žiť si svoj sen. Určite ma tvoj komentár potešil lebo to skvelo zapadá. Aspoň podľa mňa
 fotka
drop  6. 9. 2012 16:58
Sny nám davajú motiváciu a posúvajú nás dopredu, a ty sny a ciele máš tak rob všetko preto, aby sa ti splinili a tak sa určite nestratíš a budeš vedieť kam smeruješ



Jasné, že to dokážeš! Držím palce
 fotka
storm8  6. 9. 2012 17:13
@drop ... no áno, ciele sú dôležité!



Ďakujem!
Napíš svoj komentár