Vernosť ... Čo to vlastne znamená? Znamená to milovať len jednu osobu? Nepodviesť viac ako raz? Alebo nepodvádzať vôbec?

Často to však aj tak končí tým známym: "Podviedol som ťa, ale na vine si ty lebo: ty si nemala čas, ty si nemala záujem, ty si mi nevenovala dostatok pozornosti, ty si ... , ty si ... , ty si ..." Koniec koncov, keď to raz niekto má v hlave vymyté, tak s ním môžte tráviť aj 24 hodín v kuse, plniť mu všetky želania, ktoré mu na očiach uvidíte a on si aj tak bude musieť ísť dvakrát denne na pumpu kúpiť cigarety. Druhá strana si málokedy uvedomí, že možno chyba bola aj v nich. Že možno si tie prázdne sľuby mali niekoľkokrát premyslieť.

Rozhodla som sa, že si samozrejme pozriem nejaké tie štúdie, články, diskusie ku vernosti. A k čomu som sa dopracovala? Hrôza a des. Vlastne dnes sa vernosť vytráca. Vždy si dokážeme nájsť dôvod prečo sme boli neverní. Veď čo je horšie ako žiť v stereotype? Alebo nedajbože ísť proti prírode?

Natrafila som na jeden článok (samozrejme písaný mužom), v ktorom vysvetľoval, že muž jednoducho verný byť nemôže. Podkladal to tým, že ak je muž verný, tak je nešťastný lebo muži majú zakódované dobývanie žien ... Úprimne sa priznám, že pri tomto článku sa vo mne striedala hrôza s pobavením.

Jedna štúdia hovorila o tom, že vernosť nám je vštepovaná kultúrou, ale je to jednoducho proti prírode byť verní a my s tým nič neurobíme.

Tiež som nevynechala ani článok môjho obľúbeného autora na jednom z internetových magazínov. Ten to všetko hodil na stereotyp a to, že máme viac možností podvádzať ...

Takže si to zrekapitulujme, ak milujem a som verná/ý, tak som nešťastná/ý, lebo som stvorená/ý na to aby som podvádzal/a a dobýval alebo bola dobývanou .... na druhej strane ... ak milujem, skrsla by mi myšlienka dobývať, ubližovať, podvádzať? ...

Milujeme a sme verní v správnom slova zmysle, alebo je to už len prázdny sľub opakovaný každému?

Mne sa VERNOSŤ spája s DôVEROU ... dôverujem svojej polovičke, že ak ma miluje, tak ma nepodvedie. Ak ma podvedie, tak ma nemiluje a viem, že to urobí desiatim ďalším (berme to za slabý týždeň)

Ostávam verná svojmu vernému priateľovi!

 Blog
Komentuj
 fotka
adsy  10. 6. 2012 17:04
Ten článok je blbosť Poznám veľa mužov čo sú verní.

Ale väčšina je hajzlov, to je fakt...

A viem, som muž, ale na mužov nemám veľmi lichotivý názor
 fotka
storm8  10. 6. 2012 17:09
@adsy , ak myslíš môj článok, tak ma to mrzí.

K vernosti mužov, sama som za názor, že láska hory prenáša a tak sú určite verní muži. Prezentujem tu vlastne obraz článkov čo som si vyhľadala k tejto veci a len som sa chcela podeliť o zistenia.
 fotka
adsy  10. 6. 2012 17:13
@storm8 Nie, tvoj článok je dobrý. Ja som myslel ten ´, ktorý si čítala, myslím štvrtý odsek.
 fotka
storm8  10. 6. 2012 17:24
@adsy Aha, prepáč ... No áno, ten stál za to. Ja by som Ti aj zacitovala z toho, lenže tam čo riadok to perla a tak by som sa tu veľmi rozpisovala, ALE! ...
 fotka
adsy  10. 6. 2012 17:27
@storm8 nemáš sa za čo ospravedlňovať. Vysvetlím, aby sme sa správne chápali.



Ako som ti už napísal v TS.
 fotka
fakechlapec  10. 6. 2012 17:55
ano je to tak
 fotka
storm8  10. 6. 2012 18:07
@fakechlapec ... čo presne, nech Ti máme šancu oponovať
 fotka
fakechlapec  10. 6. 2012 18:10
podvádzanie je dosť prirodzená vec
 fotka
storm8  10. 6. 2012 18:34
@fakechlapec ... máš na to aj svoju teóriu? Alebo niečo z čoho čerpáš?... (bohužiaľ) je bežná ... no prirodzená? Budem trošku krutá, ale vezmi si to tak, že máš životnú priateľku, s ktorou si chceš založiť rodinu a vo vzťahu by ste mali voľnosť (lebo úlet je prirodzený) ... neiritovalo by ťa to, že si nemôžeš byť istý ani tým, či je to dieťa vôbec tvoje?

Nechcem robiť urýchlené závery, že je to tvoj názor ... alebo či len pohľad na situáciu ... a preto Ti dám možnosť obhajoby
10 
 fotka
wicki  10. 6. 2012 20:52
A ja nesúhlasím s tým,že nevera stúpa v poslednej dobe. Nevera tu vždy bola,je aj bude. Vezmi si len v stredoveku,že chlapi išli do vojny a jebávali tam s roľníčkami,slúžkami atď.
11 
 fotka
vreskot000  12. 6. 2012 15:35
povzbudzujem ta a uistujem, ze muži vedia byť verní. a vernejší než ženy. len potebuju obaja skusenosti. zena necha prvy krat chlapca sama od seba nie preto, lebo mu niečo na nom vadí, ale preto lebo je nevyzreta, a nechápe, že ten, čo pre nu vela spravil, a znamenal... jednoducho neciti k nemu nič. mam osobne skusenosti, dvakrat sa to na mne vypomstilo, a modre z neba by som jej zniesol...

je to rozne...
12 
 fotka
storm8  13. 6. 2012 23:27
@wicki teraz je však ešte viac možností



@vreskot ... tak samozrejme, aj my vieme byť dobré suky ... preto som to písala tak nejak všeobecne ... a možno to niekedy aj pochopí ... situácia ma mrzí, ale určite raz nájdeš to svoje šťastie
Napíš svoj komentár