Vie mi niekto vysvetliť aký to má význam? ... Pravdepodobne nie. Ale stopercentne to platí.
Človek nevie či plakať a či sa smiať v takejto chvíli. Mám jednu "dobrú vlastnosť". Empatiu. Čo nie je dobré. A jednu ešte lepšiu úprimnosť. A teraz si predstavte ak sa tieto dve vlastnosti bijú. Som človek strašne senzitívny a tak ma do šialenstva privádza ak mám byť úprimná a pritom neublížiť. Väčšinou sa mi to nedarí. A tak som buď nenormálne úprimná, čím okoliu ubližujem. Alebo nenormálne empatická kedy viem vymyslieť aj tú najväčšiu hovadinu len preto aby boli šťastní. Čo im v konečnom dôsledku ubližuje ešte viac.
Takže teraz byť či nebyť? Biť či nebiť? Piť či nepiť? ... Všetko má na jednej strane pozitíva na druhej negatíva. Všetko má svojich priaznivcov aj nepriaznivcov. Mala som šancu zistiť to v diskusií na fóre, ktorú som začala nevinnou otázkou a ono to pokračovalo pomaly do oficiálne prvej svetovo - internetovej vojne. ĽUDIA! Preberme sa.
Názor. Definujme teda toto slovo. Je to zhluk našich myšlienok na túto tému/ na nejakú určitú vec. Z veľkej časti sa názor tvorí vplyvmi na nás v detstve. Teda výchova, skúsenosti, média v dnešnej skvelej dobe aj internet.
Keďže každá osoba je jedinečná má aj svoje jedinečné myslenie. Preto to dopadne vlastne vždy tak, že ty povieš čierna ja biela. Ktorá je dobrá? Ktorá je zlá? Prečo? Vlastne sa dostaneme do bodu, že to môžeme riešiť aj donekonečna a aj tak to neskončí. Každá minca má aj svoju druhú stranu.
Aj tak Vám ďakujem za príspevky v danej diskusií a verím, že sa isto ešte stretneme v nejakej tiež zaujímavej téme.

"Ak chcem porozumieť stromu, musíme sa pozrieť do zeme, v ktorej sú jeho korene. Rovnako je to aj s ľuďmi."

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár