V prvom rade chcem povedať, že najbližších x rokov nespravím jediný chlebíček. Náplň posledných 4 dní spočívala v krájaní uhoriek na priehľadné kusy a nanašaní nanometrových vrstiev masla na polovice pravého ražného chlebiska s jemne "do chrumkava" obschnutými kôrkami.

Lebo maturanti majú zabezpečené toto lukratívne občerstvenie urobené s láskou a hygienou ... poväčšine ... raz mi na tie natreté chleby kvaplo trochu kávy - ale nasala som ju servítkou a život išiel ďalej.

Nie, milí maturanti, nebojte sa, nepľuli sme na ne ani ich nehádzali o zem.

Občerstvenie mali ale aj profesori.
Nie, nebojt - aha tu to už nemôžem povedať
Cez ich uhorku by ste ale videli len matné obrysy predmetov, a farebná škála by dokonca možno nadobudla jemný odtieň zelenej.
Pomerne ma pobavil aj incident s vychytenou značkou coly známej ako v preklade "Voľnácesta" , ktorá, ako sme boli dôrazne upozornení bola určená maturitným komisiám lebo študenti mali lacnejšiu.
Keď sa stanete dekanom nejakej univerzity možno vám nalejú aj Coca-colu, ktovie.
Ale začínam sa báť, že tá ostane len na sumity prezidentov..

Čo sa ale týka perál, tak tie najväčšie na náhrdelníku tvorila celá "cateringová" partia v zložení ktoré by bolo priveľmi konkretizujúce, a mohol by sa v ňom niekto identifikovať
(pozn. pre mňa : Prosím ťa, kto už chodí na birdz!)
Odhalím akurát, že odznelo pár nepekných vtipov o škuľatých...
A o štrikujúcich...
A o ryšavých...
A o emákoch...
A o autoroch amatérskych fantasy románov v ktorých hlavná postava má zaradené medzi špeciálne schopnosti , áno, opäť štrikovanie..

A pani prof. ktorá to celé viedla mala zvláštnu "drmoliacu" tendenciu, ktorá sa prejavovala tým, že zadávala inštrukcie a pritom sa vzdaľovala a stále zadávala inštrukcie a stále sa vzdaľovala, čo vyústilo až k bodu, keď si na obed šla domov vyvenčiť psa hoci pritom ešte stále diktovala koľko vegetariánskych obložených tanierov treba spraviť.

Maturanti to brali zo stoickým pokojom, až na dva prípade dievčenského plaču a jedného chlapca ktorý hodil disko keks cez chodbu takou silou, že keď sa roztrieštil o skrinku zostal z neho len kakaový prach som videla samé usmiate ksichty a "dal som to jak pán" výrazy.

Najviac ma serie, že moja fingovaná nehoda v ktorej akože oblejem slovenčinárku kávou nevyšla, lebo tá krava stihla odskočiť.

Ale pohľad na maturity, berúc do úvahy tých pár komisií na ktorých prácu sme sa boli pozrieť, ma nejako nevystrašil skôr naopak.
Vyzerali dokonca až milí.

 Blog
Komentuj
 fotka
wera55555  27. 5. 2011 10:02
"volná cesta" lidl to istí
 fotka
nikol545  27. 5. 2011 16:38
Najviac ma serie, že moja fingovaná nehoda v ktorej akože oblejem slovenčinárku kávou nevyšla, lebo tá krava stihla odskočiť.
Napíš svoj komentár