Bella v sobotné ráno vstáva okolo ôsmej a spolu s mamkou si vypijú kávu, zjedia rožky s maslom a lekvárom (niekedy aj šunkou - akože miesto toho lekváru) a popri tom sa rozprávajú. Tieto spoločné raňajky sú prošpešné pre ich vzťah najmä odkedy je Bella na strednej škole a cez týždeň majú s mamou na seba dosť málo času.

Túto sobotu prišla reč na Edwarda.
- Mami, dala by si mi päť éčok? Chcela by som Edwarda zobrať k doktorovi. Jednak určiť pohlavie s istotou - vieš, kvôli tomu ďalšiemu, čo by som prípadne kúpila.
- Hm, dobre, jasné. Päť?
- No hej, zo päť, lebo na nete písalo, že prehliadka stojí 3,60. A aj sa škrabe dosť veľa a ritku máva takú zažlknutú, tak reku či je to v poriadku, alebo má dáke parazity alebo čo...
- Hm, hej. No a ešte na ten tvoj ekzém...ach. Bolo ti to treba?
- Nie veď..ekzém mám v pohode, to nie z Edwarda.

Bella sedí v čakárni a škrabe si ekzém. Myslí na Silent Hill a rozmýšľa, aká by bola sranda, keby vošla do ambulancie a zrazu by miesto u zverolekára bola na kožnom. Možno by to bolo celkom praktické. Ale na kieho oca? Aj tak by jej na kožnom povedali, že nesmie chovať Edwarda. A tak je rada, keď sa po vstupe do miestnosti presvedčí o tom, že je to skutočne veterinárna ambulancia.

Edwardovi dal zverolekár na žltastú ritku Perwoll a odvtedy spáva stále stočený v klbku, aby mohol v spánku vdychovať krásnu sviežu vôňu.

 Blog
Komentuj
 fotka
hnisavica  30. 1. 2011 13:39
Že serióznejšie
 fotka
mamradadeli  30. 1. 2011 17:21
 fotka
pubertslatinocelny  30. 1. 2011 17:35
@hnisavica ved sa tam spomina Silent Hill a o tom sa predsa nezartuje!
Napíš svoj komentár