Svedectvo nešťastnej manželky, ktorej šťastie sa pominulo príliš skoro.


Volám sa Klára Siváková a mám tridsaťjeden rokov. Svojho manžela Petra Siváka som, pokiaľ som si vedomá, prvýkrát zočila v druhom ročníku na vysokej škole. Kráčala som so spolubývajúcimi ku vchodu internátnej budovy, keď sa jedna z nich zasmiala a potichu nám povedala: "Chudák, tomu už asi riadne tlačí na textil." Pozrela som sa pred seba a videla som Petra kráčať smerom od internátu s obrovským balením toaletného papiera. Vtedy som ešte, pravda, nevedela, kto to je. Keď bol od nás asi päť metrov, z otvoreného okna na treťom poschodí naňho ktosi zryčal: "Pečenááááč cup! Nabudúce ťa rozjebem!" Nasledoval hurónsky smiech a ďalšie veselé hlavy vykúkajúce z okna smerom dole.

Hulváti mi nikdy neboli sympatickí, a bolo vidno, že ani Petrovi nebolo toto predstavenie príjemné, hoci kamarátom zakýval. Neskôr sme sa spoznali vďaka spoločným známym a už o dva roky nato sme sa zobrali. 

Naše manželstvo bolo dobré, bola som šťastná, myslím, že aj Peter bol. Bol veľmi rodinne založený a veľmi mu záležalo na tom, aby sme aj s deťmi boli šťastní. Boli nejaké hádky sem-tam, ale nič vážneho. Ozaj taká harmonická rodina, by som povedala. 

Posledné roky sa Peter začal správať trochu zvláštne. Akože stále bol milý, ale videla som, že sa trápi, že niečo nie je v poriadku. Keď som sa ho pýtala a zdôverila sa mu, že mám pocit, že nie je v pohode a že mi nechce o svojich problémoch povedať, buď to zľahčoval alebo bol defenzívny a podráždený a rýchlo menil tému. 

Potom sa to prevalilo, keď prišla tá Mountfield akcia. Peter sa úplne zrútil. "Prečo sme išli do tohto posraného bytu, keď sme mohli vtedy kúpiť ten dom po tvojom prastrýcovi?", ľutoval sa. "Strýco Juro, Strýco Juro, poď na pivo!" zanôtil trojročný Kubko, napodobňujúc volanie vlhy obyčajnej. To mal po Petrovi - ten tiež nikdy nedbal na vážnosť situácie a šplechol hocičo, čo mu práve prišlo na um. 

Potom zmizol. A...potom, potom našli... Zvyšok už viete.

Mladá žena plače a v náručí drží spiaceho Kubka. Na koberci kúsok ďalej o dva roky staršia dcéra zvedavo listuje v knižke, ktorá vyzerá byť priťažká pre dieťa jej veku


 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  17. 11. 2018 23:39
Tak toto je už ťažká alternatíva!
Napíš svoj komentár