"Dobré ráno , mami" povedal Eero
"Dobré aj Tebe , ako si sa vyspal ?"
Eero sa len zamyslel a potom vykríkol " No ako sa len ja môžem vyspať , mami ? "
Mama len pokrútila hlavou a ďalej umývala riad .
Ako si Eero pozeral matematiku do školy , prišiel Nyyrikki a spustil :
" Prečo zase si takto ironický a odporný k mame ? Prestaň sa k nej takto chovať nezaslúži si to , zasran " Eero ho ignoruje , len si myslí svoje .
Po chvíľke sa zdvihne , dá sestre a mame pusu a ide do školy . Na zastávke stretne svojho najlepšieho kamaráta Antera , pozdravia sa , ale Eero ďalej nejaví záujem o akúkoľvek komunikáciu .
Antero ho štuchne pod rebro a prihovorí sa k nemu . "Stalo sa niečo ?" spýtal sa . " Nevyzeráš byť v pohode. " Eero zdvihne hlavu a zahasí cigaretu . " No ani niesom , zase mám doma nervy , Nyyrikki zase moralizuje a matka zase puntičkári , už som z toho naozaj zúfalý . "
Antero sa zamyslí a potom spustí : " Tiež som mal tento problém , aspoň myslím že máme tento istý problém , myslíš si že Ti chce zle , a že iba ona vie čo je pre Teba dobré , však ? "
Eero iba nepríčetne pozerá Anterovi do očí a potom prikývne . A rýchlo zmení tému . " Aha , Pilvi , zase budem pred ňou vyzerať ako idiot , zase bude musieť počúvať tie moje kecy . "
" Ahoj Eero ." pozdraví s úsmevom na tvári Pilvi , potom kývne hlavou aj na Antera . " Ahoj , Pilvi , práve som na odchode , idem si ešte kúpiť desiatu . " povie Antero aby sa rýchlo a nejak bez väčších lúčení vyparil .
Eero si zapáli ďalšiu cigaretu . Pilvi hľadá slová ako začať debatu . " Už si dokončil tú matiku ? " pýta sa . " Neviem ju vôbec a myslela som si žeby sme to mohli robiť spolu . " pousmeje sa , zohne sa a posunie hlavu pod Eerovu , aby mu videla do očí , Eero potrasie hlavou zdvihne pohľad , Pilvi tiež . " Prosím čo si sa to pýtala ? " prekvapene sa spýtal , " Dnes som mimo , prepáč . "
" Akosi často sa Ti to stáva Eero , nemyslíš ? " skonštatovala .
" Áno , stáva , ja proste neviem čo sa to somnou deje , nevidím v ničom zmysel života , všetko mi vadí , mám nervy na rodinu , všetci ma len buzerujú " bolo vidieť ako sa mu slza spúšta po tvári.
Pilvi sa zamyslí a skúša mu pomôcť .
" Keď chceš , môžme skočiť na kávu alebo čaj po škole , skusiš sa mi vyrozprávať , možno Ti pomôžem . "
Eero sa prekvapene pozrie Pilvi do očí , pomyslí si : Ako je možné že takúto peknú babu , zaujíma niekto tak divný ako som ja a hlavne prečo ju zaujímajú moje problémy ?
" No , no ... no dobre , môžme , bol by som rád , len ja neviem ... ešte Ti dám v škole vedieť , dobre ? "
" Dobre , rada by som Ti pomohla , alebo aspoň by som to skúsila."
Na obzore je už vidieť autobus ...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár