Túto vec som podvedome tušil už dlho. Ale nevedel som ju pomenovať. 

Nenormálne ma bavia stereotypy. 

Vysvetlím.

Nedávno som počul hlas nejakého nigérijca, ktorý prednášal. Keď som to počul, skrslo mi v hlave "Nie, s takýmto prízvukom nerozpráva v 21. storočí už nikto, maximálne tak herci, ktorí to prepískli s autenticitou." Ale nebolo to tak.

Keď vidím, ako zmaľované štíhle dievča nerozumie cudziemu slovu, napríklad "exibicionista".

Proste... ak sa v mojom živote vyskytne stereotyp, ktorý očakávam a naplnia sa, môj mozog sa prepne do stavu "Holy shit, tieto stereotypy ešte fungujú!!?" 

A smejem sa na nich. Niekedy v duchu, niekedy nahlas.

Stereotypy sú samozrejme subjektívne. Niekedy to môže byť tučný chlapec, ktorý si kupuje coca-colu. Nesmejem sa jemu priamo, smejem sa na tom stereotype. Obzvlášť zábavné je, keď potom zistí, že si omylom kúpil Colu Zero a rozčúli sa na tom.

Tak to by bol taký prvý level dôvodov, prečo ma ľudia nemajú radi.

Mám proste veľmi čudný zmysel pre humor a niekedy sa vďaka nemu uchechtnem (alebo nesústredím) v situácii, kde je asi najľahšie urobiť myšlienkovú skratku a povedať si že som asshole. 

Beriem, moja chyba.

Druhý level je však ešte hlbšia diera.

Niekedy mi v rozhovorch komický element stereotypu chýba. Napríklad chalan, ktorý sa rozčuľuje, že jeho kamoška si dlho vyberá topánky. Nejde o dramatický výstup, ale v rozhovore s danou kamoškou na vetu-dve, zahrajem takýto stereotyp a obaja sa na tom zasmejeme.

Pretože ľudia, ktorých môžem považovať za kamošov s tým problém nemajú, pochopili to. Problémoví sú napríklad ľudia, ktorým ani nedopne, že takéto chovanie môžem mať, majú so mnou krátku alebo oklieštenú skúsenosť a musí to pre nich vyzerať ... ha ha... stereotypne? No, stereotypy ktoré prevezmem aby som sa zabavil reflektujú rovno na mňa ako môj charakter. 

Táto celá dvojlevelová vec je bohužiaľ veľmi veľký filter na ľudí. V zmysle, áno, pravdepodobne odomňa odrdí ľudí, ktorých by som asi nechcel spoznať - pretože nechápu môj humor, ale zároveň odradí aj ľudí, ktorí len nemajú čas ma spoznať.




Najzaujímavejšie na tom všetkom je, že mi to celé docvaklo až v tomto období. Až keď mám 30 rokov omg  

 Úvaha
Komentuj
 fotka
fragile.  27. 6. 2020 01:50
Myslim si, ze v pohode. Nie kazdy ma rovnaky zmysel pre humor, alebo ironiu situacie. Podobne ak stretnes niekoho neznameho, co je na rovnakej vlne, tak sa spolu zasmejete, aj ked sa nepoznate az tak dobre
 fotka
velagranka  27. 6. 2020 08:11
Súhlasím s @fragile.
Ale na druhej strane ťa úplne chápem. Ja mám tiež asi špecifickejší humor, no najväčší problém tkvie v tom, že veľa iných veci mi nepríde vtipných takže zo mňa asi veľa ľudí nadšených nieje ako celkovo mi relativne veľa veci príde úsmevných, ale nie vyslovene vtipných no. občas ma to reálne fakt serie
 fotka
karlotiskot  27. 6. 2020 08:16
Keď niekoho nemajú ľudia radi tak je to tým že je pre nich kokot.

Ale vždy ma baví ako si vedia ľudia "spozitívniť" tieto veci.

Jasné, jasné ľudia nás nemajú radi lebo sme tak skvelí
To je ale stereotyp na pobavenie!
 fotka
deeo  27. 6. 2020 08:47
Ja som chudý chlapec, ktorý si kupuje Coca-Colu a keď sa pomylim a zoberiem Zero, tak sa nad tým rozculujem. Ináč vo svojej takmer 30 som zistil, že 99% ľudí sú strašni assholaci
 fotka
mix  27. 6. 2020 10:32
@karlotiskot
Suhlasim, ludia pomenuvavajuci svoje osobnostne chyby ako vyhody su stereotyp
 fotka
motovidlo323  27. 6. 2020 22:23
Je to trochu ironické, pretože sa to píše "exhibicionista"
Napíš svoj komentár