Jedny z tých pocitov, ktoré stačí len napísať a hneď sa cítite lepšie.. Rozmýšľala som, že to celé zmažem, ale keďže je tu sekcia záchod, tak to risknem.. 

Mám pocit, že ma vysoká ani stredná škola nič poriadne nenaučila. Alebo to je len tým, že ja som sa neučila alebo všetko zabudla?? A že som si zle vybrala všetky školy.. Ako strednú, tak aj odbor na Bc. aj odbor na Mgr.. Aj keď to by som možno povedala po doštudovaní každej VŠ... Ale pri scrollovaní vypracovaných štátnicových otázok rozmýšľam, ako tie bullshity využijem v praxi a ako to vôbec môže niekto, ktokoľvek, využiť v praxi - okrem učenia ďalších študentov.. . a nakoniec budem asi robiť aj tak niečo iné jak som vyštudovala a bohvie kde skončím. Reálne ja ani neviem čo sa dá robiť s tým, čo som študovala. Keďže to bolo vždy z každého rožku trošku a poriadne nič..  A dozaista aj v práci budem zaostávať za tými, ktorí študovali daný odbor na VŠ alebo na strednej. Aj keď je mi jasné, že to tak nemusí vždy byť, predsa len je to výhoda mať vyštudované presne to, čo robíte.

Mám pocit, že mi chýba všeobecný prehľad a základné informácie o dianí vo svete.. Správy nesledujem už vyše 10 rokov a väčšinu hlavných “správ” sa dozviem len z náhodných postov pri scrollovaní FB.. Keď som mala 15 som bola omnoho informovanejšia.. A teraz mám ešte menej vedomostí ako vtedy, lebo nové nepribúdajú a tie staré som už zabudla. Pripadám si strašne hlúpo. 

Veľa praktických vedomostí, ktoré by som rada teraz vedela mi chýba. Taktiež som nevedela ani veľa vecí o zdraví, prevencii, prenose chorôb a zistila to až keď už bolo “neskoro”.. A koľko je ešte takých vecí ktoré neviem?

 Záchod
Komentuj
 fotka
pubertslatinocelny  6. 5. 2019 21:54
Nič nie je stratené
 fotka
thinkaboutjustice  6. 5. 2019 22:00
zdielam tieto pocity celkom casto, ale ako pise @1 , stale sa mozes doucit, uvidis, kde sa zamestnas a je len na tebe ako, do akej hlbky a ci vobec si budes prehlbovat znalosti alebo nie....kazdopadne, nie kazdy je urceny na budovanie kariery, pokial mas zmysel v niecom inom a si s tym spokojna, why not
 fotka
kaiserchief1  6. 5. 2019 22:02
Veď to je super, že si to uvedomuješ koľko toho nevieš, to je predsa správna cesta k poznávaniu a učeniu. Či nie? Čo si o tom myslíš?
 fotka
77hanes77  6. 5. 2019 22:06
Hm, čo si to vlastne vyštudovala?
 fotka
primitiv  6. 5. 2019 22:06
Nie je neskoro. Človek sa o niektoré veci nezaujíma, lebo ich momentálne nepotrebuje. Ale keď si potrebovala, zistila si to. Neviem, prečo píšeš, že si to zistila neskoro alebo že je neskoro sa niektoré veci naučiť. Pokiaľ budeš niečo potrebovať zistiť či doučiť sa a budeš mať snahu, prečo by malo byť neskoro?
 fotka
obsession  6. 5. 2019 22:13
Človek sa učí v skutočnosti cely život a aj tak sa nenaučí skoro nič v porovnani s tým množstvom “informácií ktoré svet obnáša “

Dokonca ani slovicko obnasat nie je správne podľa spisovnosti ale čo už že ...

Co chcem napísať že pre normálneho človeka su postačujúce take vedomosti ktore bude schopny vo svojom živote využiť a bude mat z nich hlavne osoh .. preto je to dosť individuálne , keďže každý mame iné preferencie v záujmoch

Inak Co si sa nenaučila v minulosti , môžeš v budúcnosti . Alebo aj začať odteraz
 fotka
lenkaska1  6. 5. 2019 22:14
@primitiv To neskoro bolo myslené čisto len ku tomu zdraviu..že som ľahko mohla predísť niektorým zdravotným problémom, keby to viem už skôr. Dozvedela som sa to až keď sa im už predísť nedalo.
 fotka
nicmanenapada  6. 5. 2019 22:18
Zaujímavá sebareflexia Hravý spôsob, ako sa udržiavať vo forme, sú napríklad pub quizy zamerané na všeobecné vedomosti, tam človek zistí, koľko toho nevie a rovno sa to aj dozvie
Inak veľmi dobré je obklopiť sa ľuďmi najrôznejších profesií, potom už stačí len nebáť sa ich popýtať o radu/informáciu
 fotka
dwarvax  6. 5. 2019 22:23
Dnes vela ludi nerobi to, co vystuduje. A vela ludi sa citi rovnako ako ty, aj ked na to pravdepodobne nie je ziadny dovod.

Ziadna panika, bude to dobre.
10 
 fotka
lenkaska1  6. 5. 2019 22:24
@kaiserchief1 nemyslim, ze to je cesta. Mozno len vychodiskovy bod a cestu neviem, ci sa mi chce absolvovat.. :/

@Obsession pekne si to napisala

@nicmanenapada dik Raz som na jednom bola a teda naozaj ma sokovala uroven otazok, skoncili sme posledni.. vedela som mozno 1 vec a vacsinou ani zatat
11 
 fotka
nicmanenapada  6. 5. 2019 22:26
@10 no čo ti poviem, proste hravá forma dovzdelávanai sa
12 
 fotka
majmarad  7. 5. 2019 07:44
Pre toto som nešiel študovať VŠ, pretože by mi nemala čo dať, ale na druhej strane môžem ísť študovať medinu v blízkej budúcnosti, ktorú možno nezvládnem, ale niečo mi to do života dá Ako Obsess napísala, celý život sa učíme a to, čo nepotrebujeme naša myseľ automaticky presúva a neskôr to strácame. Veď načo by nám to bolo.
13 
 fotka
antifunebracka  7. 5. 2019 18:20
Sociálna práca?
14 
 fotka
lenkaska1  7. 5. 2019 23:26
@antifunebracka nie.. D manažment
15 
 fotka
mariquittka  31. 7. 2019 22:37
až teraz som objavila tento blog noo áno, tie veci, čo nás učili na manažmente vlastne sa ani v slovenských firmách nevyužívajú, a práve to ma na škole najviac bavilo, práve inovatívne metódy a inovácie ako také sú moje ...a tak ja sa hľadám už 3 roky od skončenia a až teraz som sa našla, 3/4 pracovných pozícií tu kde žijem sa týka bud účtovníctva alebo predaja a na väčšinu z nich ani nie je potrebná VŠ, účto mi príde jednotvarné a predaj som robila a nikdy viac behať za klientmi, čo si to nevážia, tak som len hľadala tú užitočnosť, chcela som niekedy medicínu, aj sa ma to týka, rovnako aj psychológiu, tak som sa tento problém rozhodla poriešiť tak, že som sa rozhodla tú ekonómiu učiť (hovorí sa kto to nevie robiť, ide to učiť ) , aby som robila niečo humánnejšie a zároveň si mohla prispôsobiť tieto veci aj iným oblastiam, keď chcem publikovať, sú rôzne možnosti ako do ekonómie zakomponovať, aj tú medicínu aj tú psychológiu a aj dizajn interiéru, osobne sa zaoberám jednou z týchto firiem, momentálne riešim kreativitu regiónov, ktorá začína v mysli jedincov, s jej rozvojom v detstve v tomto prostredí som nebola spokojná a musím veľa vecí na sebe zmeniť, aby som bola kreatívnejšia ....pochopila som, že na to, aby som robotu dobre robila, musím mať s danou oblasťou osobné skúsenosti a žiaľbohu tie pozície že napr. daňový úrad a tak...spýtala som sa samej seba, že aký mám problém s daňami? ovplyvnili dane nejako dramaticky moje detstvo? ochorela som z daní niekedy? atd. a prišla som na to, že ich neznášam rovnako ako všetci ostatní a nevyvoláva to vo mne žiadnu emóciu, tak ak to zhrniem u niektoých je osobná zaujatosť nežiadnuca v práci, ja sa bez toho neviem pohnúť, keďže dosť túžim naprávať chyby, čo sa spáchali na mne, aby sa nespáchali na niekom inom....ach....toto možno aj upravím do pochopiteľnej podoby a narvem blog
Napíš svoj komentár