Milý denníček,

Tak som to dnes oznámila ockovi. Veď ako otec a predpokladaný hlavný sponzor svadby by mal vedieť, že sa vydávam.
Bála som sa, že to ocko nezoberie dobre, že sa bude báť, aby neprišiel o svoju jedinú dcérku. Ale zobral to lepšie ako som čakala.

Vyskočil z kresla, tancoval a mával rukami a vrieskal: Konečne! Konečne!

Som rada,že ocko tak moc stojí pri mne a že má radosť z mojej radosti.
Dokonca sa mu páčilo aj čo som mu o Mucinkovi porozprávala, o jeho dome, práci, aute... Okamžite chcel, aby som mu zavolala, nech príde oficiálne požiadať o moju ruku.

Ale Mucinkovi asi niekto ukradol telefón. Pretože, keď som mu zavolala a povedala, čo chcem, tak sa tam ozýval taký šialený rehot, že to počul aj otecko.
Aby sme predišli ďaľším nedorozumeniam,tak pre neho poslal svojich kamarátov, uja Voloďu a uja Vasila.

Čakala som,že Mucko príde v nejakom stajlovom obleku, ale tak ma sklamal. Mal na sebe takú škaredú trhanú košeľu s červenými fľakmi a špinavé zaprášené nohavice. Tvár mal strašne opuchnutú a fiaľovo-fľakatú, je mi jasné, že ho trápia jeho zuby a nechce to predo mnou priznať, hrdina. Má ale šťastie, že otecko nedá tak veľmi na oblečenie, pretože inak by mi asi nedovolil si zobrať takého trhana.

Objal ho a roztraseným hlasom ho nazval: Synak, Muckovi sa podlomili kolená a padol na kreslo.

Ocko sa Mucinka okamžite začal spytovať, kedy bude svadba, kde mám prstienok a ako ďaleko si ma odvezie.
Mucik bol trošička v šoku, nečakal veru také vrelé privítanie do rodiny, tak som musela za neho odpovedať ja. Prstienok nemám, pretože sme ešte nemali čas nejaký pekný v zodpovedajúcej hodnote zohnať, svadba bude o mesiac a bývať budeme v Muckovom dome.

Páčila sa mi tá tichá úcta ukázaná len maličkými slzičkami, ktorú Mucinko prejavoval mojmu ockovi, bolo to krásne a ja som ho v tej chvíli ľúbila ako nikoho.

Ocko je našťastie mužom činu. Pochopil, že Muckove slzy sú len prejavom vďačnosti za to, že mu dáva tak veľoryso svoju jedinú dcéru a že sa troška hanbí. Tak aby zachránil jeho česť, tak predniesol prekvapivý návrh: Na svadbe počítam tak so 150timi hosťami. Samozrejme to dovolím zaplatiť tebe, synak.

Mucik bol jeho veľkorysosťou tak prekvapený a dojatý, že sa rozplakal ako malé dieťatko a kričal: Prečo? Prečo? Odstrkoval ma od seba, keď som ho chcela utíšiť, je to predsa len veľký a silný chlap.

Oooch denníček moj, ja som taká šťastná. Zajtra ideme s Muckom vyberať prstienky. Idú s nami aj ujkovia Voloďa a Vasil,aby sa nám nebodaj nič nestalo. Ocko na tom trval. Dúfam, že ho do zajtra Mucika prestanú trápiť tie zuby.
¨

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
bur  2. 1. 2009 14:11
o.k. tak konečne píše niekto o inom ako je domček pre bábiky,príbehy zalúbených čučoriedok a tak.........o.k.
 fotka
althinka  2. 1. 2009 14:55
neviem, tieto blogy citam s chutou .. milujem ironiu pribeh blondinky naruby ale dviham palce nahor , tesim sa na pokracovanie A viem ako na to, ked sa chcem nasilu vydat
 fotka
athelasil  6. 1. 2009 14:52
uzasne ..."niekto mu ukradol telefon, ozyval sa sialeny rehot"....."samozrejme dovolim ti to zaplatit synak" :..chudak chlapec
 fotka
janulka3112  16. 1. 2009 12:04
naozaj výborne spracované...
Napíš svoj komentár