Premýšľam, kde som spravila chybu.

Bola som krásne dieťa, na všetkých fotkách to je vidieť. Blonďaté vlásky, žiarivý štrbavý úsmev, skoro ideál.
Ty si mi hovorila,že som ti zničila život. Ako mami, prečo?
Aha, viem, narodila som sa.
Prepáč, nechcela som, už to neurobím.

Učila som sa, chcela som byť chytrá. Vedieť všetko, naučiť sa, čo sa dá.
Musela som sa veľa učiť.
Hovorila si mi: Choď von, bež behať, si tučná. Nejedz ten chlieb, už ťa je aj tak dosť.
Prestala som jesť. Nevšimla si si to, kým som neomdlela po týždni v obchode.
Zasmiala si sa: Nejako ťa tie ženské dni zmáhajú.

Chcela som ísť spať. Bola som unavená po celom dlhom dni v škole. Povedala si mi: Nepostrážiš mi Kristínku? Ideme s Paľom len na pivo. Prišla si až druhý deň ráno. Ja som nespala celú noc, pretože Kristínka stále plakala. Poslala si ma do školy, nemám si vymýšľať hlúposti. Ty sa len uč, pretože ty sa rukami neuživíš, tak si mi povedala, keď si videla, že som nestihla pripraviť raňajky pre ostatných.

Pracovala som. Mala som dve zamestnania, pracovala cez deň, v noci.Nechala som si len na cigarety, zaplatila som tvoj dlh na nájme, dala znova zapnúť elektrinu.
Zobrala si si moje posledné peniaze, kúpila si si alkohol, cigarety a my sme zvyšok mesiaca jedli rohlíky.

Prišla si domov. Bola si opitá, strašila si moje malé sestry. Poslala som ťa spať, nechcela som,aby to videli. Dala si mi facku a vyhnala ma z domu. Vyhodila si mi šaty z okna a kričala,že kurvu doma mať nechceš, nech tiahnem. Odišla som. Ráno si mi volala, vraj kde som, veď moju prácu doma ona robiť nebude. Prišla som, nakúpila, navarila, ty si sa na mňa usmiala, ten včerajšok si mi už odpustila.

Pochopila som,že ja za všetko možem, že ja som tá, ktorá ti ničí život. Odsťahovala som sa tak daleko,ako to len šlo. Až do ďalekej Prahy. Bolo mi smutno, chýbala si mi, chýbali mi moje sestry, brat, otec,rodina. Písala si, nech sa vrátim, vraj bezo mňa to nie je ono.

Volala som ťa na návštevu, prídi sa pozrieť,ako žijem, prídi sa pozrieť, že sa uživím aj rukami, že viem variť, piecť, prídi a buď na mňa konečne hrdá. Neprišla si, mala si doležitejšie veci. Najprv sa volal Vlastík, teraz sa volá Jirka, cudzí chlapi, ktorých majú moje sestry a brat volať otec. Sú podstatnejší, majú svoje miesto pri tebe. Prečo ho tam nemám ja?

Aha, ja už viem. Nemám ho tam, pretože som sa narodila. Odpusť mami, ja to už naozaj nespravím.

 Záchod
Komentuj
 fotka
joelina  15. 9. 2008 21:19
kruté
 fotka
titusik  15. 9. 2008 21:28
panenka skakava
 fotka
lachance  15. 9. 2008 21:47
...chce sa mi plakat.. zboznujem také smutné príbehy..
 fotka
elwinko  16. 9. 2008 15:42
..toto nepatrí do sekcie záchod...

..obdivujem Ťa...
 fotka
dadenka  16. 9. 2008 15:54
krasne..take smutne...
 fotka
janulka3112  16. 9. 2008 16:08
niekedy proste nedokážem pochopiť, ako dokážu byť vlastný rodičia tak hlúpo krutí k svojim deťom pre nejaký posratý alkohol a cigarety...



...mala si to ťažké, nezávidím ti to. Skôr ti prajem, aby si ty mala svoj vlastný život pokojnejší s väčším množstvom úsmevu..
 fotka
wrndzo  16. 9. 2008 21:00
krutý pribeh naozaj....ale čo uz v tomto živote nie je kruté?!?!....poznam aj horsie pripady...OMNOHO horsie....istotne nie som sam... ale takto to vacsinou dopada vtedy ked si deti robia deti ...ktore ich vlastne ani nexceli mat ...ale tak "nejako" sa to skomolilo.....matka 19 foter 22....obidvaja toxikomani....byvaju u babky.....ako im je len dobre.....zas ale nemozeme zabudat ani opacne pripady...ked rodicia nemozu mat dieta...nakoniec sa podari..ich jedinyy vytuzeny jedinááčik je medzi nami... tak o neho dbaju...vsetkeho mu dopraju...az zistia(nebodaj ani nezistia) ze tu nieco nesedi....nieco s tym malym nie je v poriadku.....



dobre budem radsej ticho....tvarim sa ze tomu rozumiem...opak je vsak pravdou....som tiez len posrate decko ktore vychova takyx istyx kokotov jak som ja.....nauučim ich jak sa toči na hlave...jak sa hadze o zem ..jak sa robi fajnova omeleta zo skrupinami...jak sa nadava...jak sa xodi poza skolu....ale naozaj nikdy v zivote ich nenaucis to cim maju byt jak sa maju prejavovat...ale to by aj tak bola uplna picovina....je to predsa len dalsi homo sapiens sapiens....musi sa uberat svojim smerom.....zazivat svoje xyby svoje sklamania..svoje (mozno aj) radosti.....potom si aj toto dieta spravi dalsie deti...bude mu opite nadavat a ponizovat ho ..a sme zasa na zaciatku....



tak nech sa páááčiii ...zoznáámmtee sa ...toto je ŽIVOT
 fotka
flleur  16. 9. 2008 21:33
tiež ťa obdivujem a verím, že to bolo namáhavé, viem to.

a držím palce a prajem šťastie do života
Napíš svoj komentár