Moja mama vždy hovorila,že stará sa bude cítiť až keď sa za ňou neotočí vojak.
Takže zárukou mojej mladosti sú otáčajúci sa, chlípni vojaci. Nie že by to bolo príjemné,ale mladosť je mladosť.

V sobotu som šla s kamarátkou v pražskom metre a stretla som troch vojakov. Ani jeden sa neotočil! Dobre,že sa neotočil sa dá pochopiť, nemala som práve svoj deň a kšiltovka proste kruhy pod očami z chlastačky deň predtým proste nezakryje.

To však nie je dostatočný dovod. Tí vojaci boli v tzv. plne poľnej, čo uprostred Prahy posobilo dosť zaujímavo, hlavne keď jeden z nich odomkýnal obrovký zámok, ktorý mal na zipse svojho pláteného baťoha. A vzhľadom k tej plnej poľnej to pre mňa znamenalo,že ich práve pustili z kasární, takže každá ženská je dobrá aspoň na pohľad, tak prečo nepozreli aj na mňa?

Bola som frustrovaná. Normálne by som svoju frustráciu zahnala v drogérii alebo cukrárni, ale týždeň pred výplatou? To možem akurát tak výlohu oblizovať.

Prišla som domov a cítila sa strašne unavená. Vyložila som si svoje ubolené nožky na stol a zakryla sa dekou.
Po desiatich minútach som nevydržala nepanikáriť a bežala do kúpeľne. Ktorý debil namontoval tie žiarovky priamo nad zrkadlo? Ja sa nepotrebujem vidieť tak ostro!!! Ježišmária, čo to je? To je vráska? To je vráska! Na mojom čele vráska! Kde je krém, peeling, botox?
A kruci! To začínajú moje hnedé vlasy blonďatieť alebo to je naozaj šedina? A teraz zmizla. No neboj sa ty špina šedivá, možno ťa nenájdem,ale ja ťa určite zafarbím. Haha.

Pozerala som na seba. Kruhy pod očami, tvár biela, vráska na čele, no nekecám, bola tam! Dokonca som si našla aj škvrny na rukach. Potom som si umyla ruky...

Išla som si znovu sadnúť a rozmýšľala som. Bolel ma chrbát, boleli ma nohy, bolela ma hlava, išlo ma poraziť, že mám špinavé okno a dokonca sa mi začal rozostrovať obraz. No to snáď ani pravda nemože byť, šak mám nové dioptrie!

Mám 24 rokov, bolí ma celý človek, mám šedivý vlas... Ježišmária ja mám 24 rokov. 24, preboha. Šak mám za sebou skoro polovičnú cestu k 50-tke!
No nič. A je to tu.

Bola som hotová. Začalo sa stmievať,tak som si ako poslušný skorodochodca šla ľahnúť a cestou rozmýšľaľa nad možnosťami plastickej chirurgie. Hlavne prsia asi budú potrebovať podporiť,aby mi nepadli na kolená, och bože podprsenka nestačí!

Ráno som vstala do krásneho slnečného rána. Nenamaľovaná a v pyžame som šla vyvenčit mojho Freďáka. Jak som prechádzala rozospato cez cestu,tak ma skoro zrazil embéčka..
V nej sedel asi 60-ročný pánko. Prisahámbohu, že mi pohľadom prešiel od bosých noh až po strapatú hlavu, mimoriadne dlho sa zdržal na mojich prsiach a potom na mňa žmurkol! Na mňa žmurkol chlap, fakt že na mňa, nikto iný tam nebol.

Dospela som k rozhodnutiu. Možno som už na polceste k 50-tke. Ale vždy sa nájde niekto starší, povadnutejší ako ja.
Odmontovala som žiarovky nad zrkadlom v kúpeľni.
A vojakov už nechcem nikdy vidieť!!! Ani nakreslených. Pretože ako ukazetele mojej mladosti sú značne nespoľahlivý.
Mám nové ukazetele. Dochodcov v embáčkach!

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
nanna  9. 9. 2008 09:28
fajn článok, si dobrá, že si v pyžame vyšla von, ja by som sa asi neodvážila
 fotka
titusik  9. 9. 2008 12:07
pekne odteraz len starcekovia v embeckach
 fotka
black_soul  9. 9. 2008 16:24
tento clanok ma pobavil
 fotka
mehmed  9. 9. 2008 23:42
Ahoj Je to vtipné, ale má to svoju hĺbku. V prvom rade mi však dovoľ poznamenať, že je tam viacero chýb Prepáč nedá mi to. Ale asi sú to skôr preklepy, chyby u Teba nie sú časté. Takže si to pekne prejdi, isto ich objavíš sama



Pekne a vtipne si vystihla pocit, že o Teba nikto nemá záujem, že si, slovami Nohavicu, "pudink co byl už z misky vylízán". Ale v tom, že si zmenila skupinu, ktorú považuješ za smerodatnú, od vojakov po starčeka v mb-čke, to je krásne. Je v tom symbolika, nie? Vojaci možno hodnotia, či máš kruhy pod očami, ale starček nie. Pre starčeka si stelesnením mladosti a mladíckej krásy. Ale iste nie len to. Človeku, ktorý má už toho dosť za sebou, sa budeš páčiť pre úplne iné veci, ako sú prsia. Možno pre Tvoj smiech, pre Tvoju dušu, ktoré sú oveľa dôležitejšie, a s vekom nemajú nič spoločné. A ak sa niekomu páčiš ako človek, budeš sa mu páčiť aj ako žena, nech vyzeráš akokoľvek, nech máš 25 či 50.



Toto som si odniesol z Tvojho príspevku.
Napíš svoj komentár