Dneska ráno som čakala v Prahe na metro, nudila sa ako pes a tak som si kupila časopis pre každú modernú ženu. Potom, čo som ho prečítala som sa rozhodla, že podám sťažnosť k tomu pánovi, čo má na starosti rozdeľovanie pohlaví pri porode, pretože u mňa sa rozhodne sekol.Teda, mala by som to uviesť na prvú mieru, ja nemám pocit, že som sa narodila s nepravým pohlavým, ale asi to tak bude. Ale po prečítaní poslednej stránky časopisu som prišla na to,že ako žena robím niečo zle. Vysvetlím:

1. čítala som článok o jakomsi pred alebo pomenštuačnom syndróme či šoku, či čo to bolo. Prejavuje sa to únavou, náladovosťou, bolesťami kĺbov, hlavy... No podľa popisu to je niečo úplne hrozné. Ale ja ho nemám!!! Mňa nič nebolí ani netrpím náladami. To bol taký prvý indikátor.

2. Druhý indikátor: kto je preboha Wenworth Miller?

3. nemám doma nič v ružovej farbe!!!! Žiadne ružové kondicionéry, ružové krémy, ružové laky na nehty. Jediná ružová vec v mojom byte je ružový drak na zadnej strane džínsov, ktoré som v nejakom záchvate kúpila asi pred tromi rokmi a mala na sebe oblečené len raz. Keď som venčila psa...

4. nie som ochotná kvoli štyrom kilám za mesiac piť tri litre jakéhosi bylinkového čaju a zjest denne aspoň 6 veľkých rajčín. A že vraj žiadne chipsy!!!

5. neviem, aký som fototyp! Nie som ani bledá rusovláska či blondýna s opálením do červena, ani svetlohnedá brunetka s opálením do jemného bronzu, ani typ španielskej krásky a černoška už vobec nie. Tak koľko minút mám dovolené byť na slnku? Vlasy mám hnedé,pleť bledú, opálená som v živote nebola a červaná som,len keď pijem...

6. pripadá mi nechutné si na tvár mazať prírodnú masku z vajíčok, oleja a citróna. No kto to má potom umývať?

7. naozaj potrebujem na každú sezónu 4 kabelky zladené so 4-rmi pármi topánok?

8. nie som ochotná si dať predĺžiť vlasy originálnymi vlasmi od panien z Indie, len preto,že to má Celine Dion.

9. nemasírujem si zadok zrnkovou kávou aby mi zmizla celulitída. Znova otázka: Kto to má potom zase umývať?

10. nevolám prirodzeným lookom, keď si musím hneď ráno žehliť vlasy, lakovať nehty, dávať podkladový make up, make up, fixačný púder, bronzový púder, maskaru, jemné broskyňové tiene a priesvitný lesk. Šak to je tak hodina práce! A znovu: kto to má umývať?


Po prečítaní toho časopisu sa moja osobnosť ocitla v totálnej existenčnej kríze. Vyzerám ako žena (mám teraz na mysli taký ten základ ako sú prsia, boky atď…). Ale keď v časopise pre každú modernú ženu nenájdem jedinú vec pre mňa, čo z toho pre mňa vyplýva?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
xrumka  2. 9. 2008 13:06
ze si viac ako zena? ale no podla tohto clanku potom zena nie som ani ja
 fotka
bosorka221  2. 9. 2008 13:42
myslim, ze po precitani tohto clanku, by som bola nerozhodna aj ja,.. vlastne kazda zena, ktora nie je zrovna sliepka..
 fotka
black_soul  2. 9. 2008 17:48
chuda moje neboj nie si sama,tiez netusim kto je ten typek a ani naco zenske potrebuju dlhe vlasy a kabelky
 fotka
johnysheek  2. 9. 2008 18:15
No znamena to len jediné a to že si normálna a neovplyvnená touto "dokonalou" spoločnosťou. Len sa toho drž..

A btw.. nielen kto to bude umyvat..ale kto sa ma na to niekedy i pozerat ;o)
 fotka
joelina  2. 9. 2008 19:01
toto bol pseudočasopis pre ženy
 fotka
midnightlady  2. 9. 2008 19:14
yu, problemy zien z caspoisov a zien normalnych, cize "nas", sa teda riadne lisia, ja uz si z toho radsej nic nerobim ved presne...kto to ma potom umyvat ?! dobry bolg..
 fotka
jogurtovakultura  2. 9. 2008 20:48
nehádžme perly sviniam, všakže? a ani ich tam nehľadajme..

a k reakciám.teraz je asi moderné hovoriť, že cvičíme nie pre priatela, ale pre svoj dobrý pocit, alebo že prirodzena krasa je viac, nez dať si ráno maskaru, alebo ze citame vela kniziek a sme intelektuáli miesto žien, ktoré premýšľajú svojimi podpätkami..ale predstavte si, poznám dievča, ktoré by ste všetci VY onálepkovali ako naivnu, hlúpučkú sliepočku..a táto diskofilka s ružovým lakom na nechty, blond hrivou a troma kozmetickymi taštičkami ma bola schopná tento týždeň pozvbudit a rozosmiať, dokázala to ona, a nie osoba, ktorá so mnou vedie intelektalne rozhovory o Bohu, láske a vzťahoch.. vaše predsudky sú slepé..a žiaľ pre niekoho aj bolavé
 fotka
kua  3. 9. 2008 05:28
Ale jogurt, ja som nechcela nikoho urazit ani nemam predsudky... Pravidelne citam Avon a dokonca mam kamaratky, ktore by som nevymenila za nic na svete aj ked im priprava na nakup v Tescu trva dve hodiny...Popravda to mala byt skorej reakcia len na dany casopis, ktory ma nastval svojou obmedzenostou... Takze ak to vyznelo inak,tak sa ospravedlnujem
 fotka
holow  3. 9. 2008 09:21
Ach Dzudit... nehnevaj sa ale ta blondina ta dokazala akurat rozosmiat... jasne, vykasli sa na minuly tyzden ze.. to tu ten clovek pre teba bol.. ale ved tebe to je jedno, rata sa tento tyzden.. a tento tyzden ma niekto vela prace.. hm.. to musi byt ale svina..

A predsudky? su a budu pokial ma niekto nepresvedci o opaku a Iva ma nepresvedcila...
10 
 fotka
jogurtovakultura  3. 9. 2008 17:47
@kua k blogu bola prvy veta, zvysok bol k reakciam, pretoze su stale ludia, ktorí radi hodia kamenom.

@holow pekne som to napísala, ze? mohlo sa tam nájst hned niekolko ludi, imho ako v jednom tvojom blogu
Napíš svoj komentár