Ahojte, 
pár rokov dozadu, medzi prácami som si skúsil splniť detský sen. Ale slovíčko SAD naozaj pokračuje ...isti v niekoľkých prípadoch. Možno by nebolo tak zle, keby sa to celé podarilo dotiahnuť do úspešného konca. A áno, časť viny je aj na mne. 


Hľadali vodičov autobusov a preplácali aj vodičský preukaz s dvojročnou viazanosťou vo firme. Neprišlo mi to tak zlé. Bol by som v podstate doma, jazdil by som na linkách, ktoré poznám od detstva. A jedno s druhým, tak tam poslal životopis. A pozvali ma na pohovor. Ktorý bol vskutku zážitok, pretože sa konal v polorozpadnutom areáli garáže v malej zdieľanej kancelárií a celé to bolo naozaj divné. Ale povedali, že dobre, že sa teda budeme kontaktovať tesne pred začatím kurzu a že sa mám určite ozvať. Netušil som, ako tesne to bude. 

Dlho som nič nepočul, tak som tam volal, že teda čo a ako? Že ja som sa mal ozvať, pred začatím kurzu. Kukám, ale však ja neviem kedy začína váš kurz. No tak vysvitlo, že na ďalší deň. A že ak chcem, tak môžem do kurzu nastúpiť, ale musím... no a teraz to začína. Do kurzu nemôžete nastúpiť bez psychotestov a potvrdení o zdravotnej spôsobilosti. Tak mi bolo povedané. Tak som bežal na personálne do polorozpadnutej garáže, aby som mal všetky dokumenty, čo mi treba na to, aby som si tieto náležitosti v ten deň zariadil. 

Poznáte naše zdravotníctvo? No tak viete, že sem tam dostanete termíny aj do ďalšieho roku. A keďže bol upršaný september, tak to nebolo nič nezvyčajné. Rozhodol som sa teda zabojovať a šiel som hlava nehlava zháňať všetko možné aj nemožné. 

Najväčšiu paniku som mal z psychotestov. Ani nie preto, že by som si myslel, že ich nezvládnem, ale z toho, že musím extrémne rýchlo zohnať niekoho, kto mi ich ochotne dá spraviť. Tak som obvolal zoznam, ktorý mi dali. Na moje šťastie, jedna "tuším to bola" psychiatrička povedala, že dnes má deň, keď robí tieto testy skupine ľudí, že ak sa do hodiny stihnem dostaviť, tak ma vezme tiež. Psychotest stál 60 € a trval tuším niečo málo cez hodinu, ak nie dve (už to bolo dávno). 



Išlo tam viac menej o to, či nemám problém s látkami, ktoré u ľudí vytvárajú závislosť, a potom na reakcie. Samozrejme, bol som v miernom strese, ale menšom, ako som si myslel. Výsledky mi dala na počkanie, takže mal som urobenú prvú srandu. Zdravotná spôsobilosť bola horšia časť. 

Dobehol som k svojej obvodnej doktorke, tá ma poposielala s výmennými lístkami, ktoré som odsedel v čakárňach iných ambulancií, čo bolo v poriadku, problém nastál pri očnej. Už bolo pomerne neskoro a ona brala na objednávky. Tak som tam volal, že či by to bolo dnes možné. Najbližší voľný termín ďalší deň. Tak volám SADistom, že proste idem skúšať nájsť iného, ale že nevyzerá to ružovo. Samozrejme som si k očnej aj zašiel, ale bolo tam toľko ľudí, že aj tak by som tam bol do rána. Tak som sa vrátil domov a objednal sa k tej prvej očnej, lebo to bolo stále najistejšie. A najbližšie. 

A zvolali mi, že pokojne to môžem doniesť neskôr, že ma kvázi dajú do iného kurzu a potom preložia do toho správneho, keď budem mať všetko vysporiadané. Reku dobre. 

Nič hrozné, že? 

Ale bol upršaný september a ja som lietal a potil sa po meste hore a dole. Takže asi všetci tušíte, ako som sa prebudil následujúce ráno. Prebudiť som sa prebudil, ale už som nezvládol vstať z postele. Sopeľ, bolehlav, totálne zmorený. A potom som tak ostal dva týždne. V ten deň som zavolal, že teda do kurzu žiaľ bohu nenastúpim, lebo naozaj som v tom momente netušil, čo bude. A bolo zle. Po dvoch týždňoch som bol schopný znova fungovať, ako tak. Ale až na konci septembra som bol úplne okej a začal som znova hľadať prácu. Boh vie, čo by bolo, keby sa to podarí. A nastúpim do kurzu, spravím si testy a začnem brázdiť cesty v 12 metrovom kolose s cestujúcimi za prdelou. 

A áno, mrzí ma to. Ale nevadí, stále sa k tomu môžem dostať, nie? 

Banzai. 

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
kubbox  25. 7. 2020 23:09
Fuuuuu
 fotka
kubbox  25. 7. 2020 23:10
Je to taká robota že: poj ma jeb*ť, vykašľal by som sa na to a išiel makať niekde za pás ....máš to lepšie ako autobusár
 fotka
wera55555  30. 7. 2020 01:07
wau, som si neuvedomila že na Slovensku je tak komplikované vôbec si spraviť vodičák na bus.. ja kebyže ale psychotesty tu v Dánsku mám, tak ich asi nespravím
 fotka
klidopido  5. 8. 2020 21:25
@wera55555 hmn, prečo nie?
 fotka
wera55555  31. 8. 2020 11:23
@klidopido lebo vtedy keď som robila vodičák tak som mala už dlhšie dosť silnú depresiu
 fotka
tequila  12. 3. 2021 16:03
ved preco ta nemohli dat na kurz, co by zacinal trebars o mesiac? urcite ich robia pre novych pravidelne a casto
 fotka
klidopido  14. 3. 2021 01:02
@tequila oni mali v tomto veľmi zvláštne správanie, lebo najprv som sa pýtal, tak reku že sa mám ozvať, keď budú hľadať v auguste... tak som sa ozval a očividne na poslednú chvíľu... lebo logicky ja mám vedieť, kedy oni otvárajú kurzy. a zas teraz to už je jedno.
Napíš svoj komentár