Deň sa začal ako každý iný. Ráno som vstala a odišla do práce. Neviem či som spomínala, ale včera sa ku mne pripojili nový dvaja členovia rodiny a to jeden malý kocúrik a jedna mačička. 

   V práci bolo všetko tak ako vždy, nič pozitívne ale ani negatívne sa dnes nestalo až kým som nešla domov. 

   Vonku sa ma kolegyňa spýtala, ako mám spracovanú zmluvu a dozvedela som sa, že moja pozícia sa bude pravdepodobne rušiť a že moju prácu bude robiť ona k tej svojej. Nechápem. V prvom rade to asi mala mng. povedať mne. 

   Domov som prišla nahnevaná a vysokým tlakom. Ako si mám udržať pozitívnu náladu s takýmito vecami? 

   Hneď som šla pozrieť mačky, dala som im žrať, bola som s nimi chvíľu vonku, keďže som musela aj psa na chvíľu pustiť nech si zabehne a nechcela som, aby sa im niečo stalo. Potom mi volala kolegyňa s ktorou som hovorila asi hodinu. 

   Prišlo na rad varenie. Basmati ryža s tuniakom a parmezánom z ktorého som ani neokoštovala, lebo to mám na zajtra. Kaloricky mi to presne sedí. 

   Niečo pred šiestou prišlo po mňa auto a šla som na bicykel. Vyrozprávala som sa o dnešnom dni a o tom ako mi všetko lezie na nervy. 

   Dnešná trasa trvala hodinu pomalým tempom a prešla som 14.68 km. Moja priemerná rýchlosť bola 12,84km/h. Nestihla som však Riška a tak zajtra si to musím naplánovať trochu inak. 

   Po cyklistike som sa cítila o niečo lepšie. Je mi však ľúto, že nestíham kalimbu ani knihu a že v podstate nemám už na nič čas. Rozhodla som sa, že sa budem snažiť naplánovať si každý deň, aby som sa mohla venovať všetkým mojím koníčkom. Možno to bude lepšie.







             "Ak to chceš vzdať, spomeň si na dôvod, prečo si začal."

 Denník
Komentuj
 fotka
kubbox  9. 9. 2020 21:15
no čo k tomu dodať, keďže neviem akú máš prácu a čo robíš tak ťažko to posúdiť lebo ja som sa s tým nestretol, avšak dnes mám na stole tri obálky v ktorých sú pracovné zmluvy ktoré stačí podpísať a idem makať pre niekoho o prácu ktorú robím je dopyt, neuvažovala si nad rekvalifikáciou ? Dá sa to a nie nieje to beh na dlhé trate mimo toho ak to ona bude mať zakomponované do svojho pracovného rozvrhu neuvažovala si nad tým že si nahraditeľná ? Viem je to taká otázka ale len predsa. nes je doba automatizácie ..ktorej sa mimochodom venujem a snažím sa svojou prácou prispieť k tomu aby čo najviac prác ktoré robili ľudia nahradili stroje.... píšem ti to s pohľadu niekoho kto má o tomto prehľad. Niekto môže do mňa pixovať ale ja robím iba to po čom je dopyt. Zasa bráchancová firma vyvíja softvér ktorý sa snaží nahradiť účtovníčky no nie že nahradiť ale eliminovať ich na úplné minimum tak aby to zvládal softvér a aby ich nebola taká potreba.
 fotka
patha  10. 9. 2020 17:03
Ako ti inak pomáha takýto denník?
 fotka
genenica  10. 9. 2020 19:45
@kubbox Myslím si, že každý človek je nahraditeľný či už strojom alebo iným človekom. Skôr mi šlo o to jednanie, že to poviem hádam najskôr človeku ktorého sa to týka a nie všetkým okolo a poslednému tomu o kom to je. Neviem či som sa dobre vyjadrila, lebo som sa nejako zamotala, ale snáď chápeš. A neboj sa pochopila som, že človek je zbytočný aj bez toho aby si mi to pripomínal a že dobre sa majú len vzdelanci alebo ľudia na vysokej pozícii. Normálny, obyčajný človek je vždy nahraditeľný a svet je o tom aby týchto "zbytočných" ľudí nahradili stoje. Chápem to. A dal si mi dobrý námet na príbeh za čo ti mimochodom ďakujem
 fotka
genenica  10. 9. 2020 19:46
@patha Nikomu neprikazujem aby ho čítal. Pokiaľ nezaujíma, nečítaj Hawk
 fotka
kubbox  10. 9. 2020 20:58
@genenica normálny človek ? vysvetli mi prosím ten pojem ďakujem,
mimo toho áno je niekto nahraditeľný ale stále si mi neodpovedala na to čo robíš.
Inak ďakujem že som niekoho motivoval písať Epiku.
Zaujímavé je že budeš mať dostatok času tu písať epicko-poetické príbehy namiesto toho aby si sa v niečom zdokonaľovala ja som to už učinil a dnes si to môžem dovoliť tu kritizovať druhých ale vždy iba v dobrom, viem že mladý to nemajú ľahké ale stále mimoriadne a exkluzívne ľahšie ako ľudia v iných krajinách a o tom viem svoje.
Problém Slovákov je ten že vždy hádžu špinu a vinu na druhých ale nepriznajú si to že až nadmieru prokrastinujú a naozaj sa nudia stále hľadajú výhovorky namiesto toho aby hľadali riešenia a to ma neprestane udivovať nikdy.
Lebo bol som už všade možne ale toto zažije človek iba tu.
Typická vlastnosť Slovákov je sa na niečo vyhovárať a nikdy to nepochopím, že prečo to tak je. Kľudne si ma blokni ak nebudeš mať argument na toto.
 fotka
genenica  10. 9. 2020 21:06
@kubbox nemám dôvod si ta blokovať.. nie každý má na to aby bol v niečom dobrý.. ale ro nepochopis keďže tebe sa to podarilo.. ja zasa nemám rada ľudí, čo posudzujú iných.. Obuj si moje topánky, prejdi mojou cestou a potom poviem áno.. súhlasím s tebou ale až keď tu cestu prejdes.. Nie každý môže byť informatik keď na to nemá tiež nie každý môže byť napríklad prekladateľ keď na to nemá vlohy.. nič neviem, takže sa nemám v čom zdokonaliť a vonkoncom mi neublizuje to že ma tu kritizujes a ani to že sa k tebe pridá dalsich milión ľudí.. opakujem , ak chceš súdiť, najskôr si prejdi mojou cestou a potom o tom môžeme pokecať peace ✌
 fotka
kubbox  10. 9. 2020 21:08
@genenica slečna keby si si mala mala obuť moje topánky asi by si si zgrcala
 fotka
patha  10. 9. 2020 21:10
nehovorim, že prikazujes trochu menej utocnosti a pise sa howgh
Napíš svoj komentár