Veď však, prečo nie ak to schvália. Snáď vedia čo robia. A nerozumiem tiež tej nedôvere voči všetkému ruskému. Teda vlastne rozumiem , ale vo veľa veciach to prekračuje medze. Ale ak by som si mal vybrať, tak si asi ruskú nezvolím, ale keby nebolo iné riešenie, tak by som neprotestoval....
No hlavne ju treba čo najskôr nakúpiť, vykašlať sa na proamerických politrukov typu Šimečka, lebo ju skúpia iné krajiny a slováci si budú môcť pichnúť akurát tak doma s manželkou.
Mne príde pochybné už len to prečo by niekto mal odsudzovať vakcín u len za to že je z nejakej krajiny. Ak prejde testami tak ako ostatné, tak nevidím dôvod prečo by sme ju nechceli.
Ked dostala osvedčenie vakcína od Astra zeneca, tak ho pravdepodobne dostane aj Sputnik. Ale kupovať ju má zmysel iba ak budú dodávky vybavené rýchlejšie ako u konkurencie.
Všetko, čo sa teraz deje je ukážkou prijebanosti ľudí. Na jednej Rusi, ktorí vraj nepožiadali o registráciu vakcíny v EMA ( » euractiv.sk/section/spolocn... ) alebo požiadali ( » euractiv.sk/section/spolocn... ) ? Každopádne, niekde sa to zaseklo. A na druhej strane americkí trollovia ako Remišová, ktorí vyvolávajú geopolitické vojny.
@nikus186 som proti ako musim ale povedať že to nieje kôli tomu žeby som im neveril alebo tak ale mam kua problem z inekciami odbermi krvy apd takže mna tam nikto ani za boa nedostane ibaže ma uspíťe hold aj takýto ludia existuju
Ale ak by som nemal tento panický strach tak by som určite šiel
@celuloid@16 ja nemám skoro žiadne info o tom, tak neviem povedať. Ale tak či tak sa bude musieť počkať či ju schvália a keď ju schvália tak nevidím problém. A až potom sa uvidí koľko ľudí ju nebude chcieť len preto, že je ruská.
@salora@17 Tomu moc neverím. Ona odmietla aj strednú cestu, že by sme vakcínu mohli nakúpiť po tom, ako ju schváli ŠÚKL. To je jedna vec. Na a Remišová s Korčokom a ostatnými, ktorí opakujú dookola to isté sú čo, vakcinológovia a infektológovia? Bezpečnosť a efektívnosť ruskej vakcíny je medzi vedcami všeobecne akceptovaná. Ako čakať na to, kým to isté povie aj EMA, čo určite povie, je mrhanie časom - a Remišová je tá posledná, ktorá sa môže vyjadrovať k bezpečnosti.
@james98 no počkaj, remišova je odborníčka na všetko. od problematiky vesmírnych letov po výter pstruha potočného. proste na všetko. aj na vakcíny, špičkoví svetoví vedci sa jej chodia pýtať na jej názor než niečo povedia.
Ale teda keď si Rusi tak dôverujú, že je OK, tak prečo ňou nezaočkovali Putina a prečo nepožiadali Európsku liekovú agentúru o registráciu?
Výrobca vakcíny Sputnik V doteraz nepožiadal o jej registráciu v Európskej únii. "EMA dodnes nedostala žiadosť o priebežné preskúmanie alebo povolenie na uvedenie vakcíny Sputnik V, napriek správam, ktoré uvádzajú opak," píše agentúra"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
» euractiv.sk/section/spolocn... ) ? Každopádne, niekde sa to zaseklo. A na druhej strane americkí trollovia ako Remišová, ktorí vyvolávajú geopolitické vojny.
Ale ak by som nemal tento panický strach tak by som určite šiel
Výrobca vakcíny Sputnik V doteraz nepožiadal o jej registráciu v Európskej únii. "EMA dodnes nedostala žiadosť o priebežné preskúmanie alebo povolenie na uvedenie vakcíny Sputnik V, napriek správam, ktoré uvádzajú opak," píše agentúra"