Nie a nikdy to ani nespravím... lebo je potom trapne keď si myslia, že niečo viem a majú nejaké očakávania.. a na pohovore zistia že realita je iná alebo v práci to potom budú odomna vyžadovať nebodaj, ešte horšie.
Podľa mna nie je dobre klamať v CV pre vlastne dobro. A určite nie v takých veciach, že mám rad prácu s ľudmi a som komunikatívny
Raz sa mi stalo ked som bola este prvacka na VŠ a hladala som si svoju prvu brigadu, tak v CV som mala ze ovládam excel na urovni stredne pokrocily.. ja som si to vtedy aj naozaj myslela, ze to tak ovladam.. a prisla som na pohovor, posadili ma za PC ktory bol napojeny na velky projektor, sedela tam manazerka a HR representative a dali spraviť pivotku a vlookup.. no nikdy som take ani nepocula myslela som si, ze sa prepadnem od hanby..
nakoniec ma aj tak vzali a naucila som sa to v praci
No neklamala som v skills ale ked som sa hlasila do jednej prace kde chceli skusenost na takej pozicii 1-2 roky aspon a ja som to robila len 10 mesiacov.. tak som si pridala tusim tri extra mesiace ze akoze nech je to rok ze k tej pozicii som si pridala a z tej predtym ubrala. no a nakoniec ma tam vzali ale bolo to v zahranici a chceli po mne taky dokument od byvaleho zamestnavatela kde bolo okrem ineho aj ako dlho mam skusenosti s tou poziciou no a nebolo mi vsetko jedno ale ofejkovala som to nakoniec nejako
trošku, že som v predošlej práci robila o 2 mesiace dlhšie a v čase pohovoru som ešte bola akože zamestnaná, nechcela som, aby riešili prečo som odišla a pod.
Mala som tam nejaké skills ktoré som kedysi vedela ale keď som sa po rokoch zamyslela tak som radšej znížila úroveň na základnú ale aj tak to nikoho nezaujímalo lebo na pozície na ktoré som sa hlásila som to nepotrebovala vôbec alebo len okrajovo
Píšem, že moja nemčina je na úrovni A2.... V skutočnosti jediné čo viem, je: Endschuldigen Sie, ich habe meine Hausafgaben vergessen.... (Ani neviem, či sa to takto píše)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Podľa mna nie je dobre klamať v CV pre vlastne dobro. A určite nie v takých veciach, že mám rad prácu s ľudmi a som komunikatívny
nakoniec ma aj tak vzali a naucila som sa to v praci