au au au... preco dokaze srdce tak prenikavo boliet?pichlava bolest sa zo srdca zvazuje az kdesi k zaludku a zviera cele moje vnutro.nevladzem uz zit v spolocnosti do ktorej som bola akousi NAHODOU? kedysi zasadena. v spolocnosti kde nie su ziadne istoty,moralne hodnoty su v stalej otazke a jedinou a poslednou ludskou prioritou zostava uz iba prezitie v tejto doslova mestskej dzungli.

clovek ako ja,dospievajuci jedinec je v neustalom vnutornom boji o to,aky zivotny styl si ma vybrat.Egocentricky moderny pohlad na svet,kde ja CHCEM a budem to mat aj s nasledkom sudnych pojednani,zlomenych srdci ci rozbitych rodin.Tym modernym stylom,ktory sa s nami tiahne uz od zaciatku nasej existencie: Preziju len ti silni.
Alebo si clovek ako ja moze vybrat tu humannejsiu filantropicku cestu.Ano,tito ludia nie su dravci ako ta prva skupina.su to ludia s mensimi schopnostami sebarealizacie ale o to s väcsim nasadenim do prace a ich zivotnych beznych funkcii.
V podstate clovek ako ja moze zit svoj zlaty stred.Stred,ked mu zostane aka taka cest na krku,ale nikdy sa nedozvie,kam vlastne v tom zivote je zaradeny.Ci medzi dravcov,aleo korist.

Mlady clovek ako ja je v 21.storoci konfrontovany s neustalym subojom medzi liberalnymi a konzervativnymi nazormi. Osobne mam problem so sexualnou revoluciou,ktora je momentalne v plnom prude.Z televizie,medii ci radia sa na mna denne vali zaplava sexistickych videoklipov,relacii ci osvedcenych trikov ako zamaskovat neveru. Na internete je tohto svinstva asi tak 10nasobne a 14 rocne babenky si pisu do profilu kde maju svoje odhalene fotky,vyroky typu: Laska pocka, teraz si treba uzivat!

Stali sa z tych ludi naozaj len dive zvery,ktorych jedinym konickom je uspokojovanie svojho sexualneho pudu? Kde je vsetka ta krasa,intimita a vsetko co patri medzi dvoch milencov, ktore su vsak podmienene laskou? Vsetko ostatne je len roboticke hladanie vzrusenia a slasti. Naozaj uz laska sklamala tolko srdci, ci sa cela tato spolocnost ruti do zahuby??

To su otazky,ktore sice vyslovujem,ale zostanu v kategorii basnickych otazok..necakam na ne odpoved,pretoze kazda odpoved je prilis subjektivna.. asi si kazdy musi odpovedat sam,co je pre neho dolezite, ake hodnoty uznava a ci sa necha zmiest touto spolocnostou. toto bola len taka kratka uvaha... mam pocit,ze nepatrim do 21.storocia.mala som sa narodit omnoho,ale omnoho skor.....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
atarniss  7. 9. 2008 17:43
Mno cela tato spolocnost je presytena sexom, robi sa okolo toho velke halo a media ho prezentuju len ako rozkos, zivocisny pud... A myslim, ze vsetci mladi to uz tak zacinaju brat... Kazdy to chce robit cim skor a potom sa s tym chvalit... Preto sa sex nazyva v spolocnosti nekalym a zlym... Velmi malo ludi si ho spoji s laskou, co je smutne...



Ale neviem ci bola situacia pred 21. stor. lepsia alebo horsia...
 fotka
mezomus  7. 9. 2008 19:41
hmm... ja nepotrebujem len trtkať. "sem tam" sa aj najebať musím, šlahnúť si nečo do kábla, sfajčiť nejaký dobrý mačés...
 fotka
kua  7. 9. 2008 20:15
NIe si jedina, ktora ma pocit,ze sa narodila v zlej dobe.Sexualna revolucia ma svoje PRO ale aj velke proti. Velkym PRO je jednoznacne osveta v ochrane a ine prakticke aspekty. PROTI je jednoznacne to,ze v nas vyvolava pocit,ze ak nemame min 10 milencov na rok a orgazmus 3krat denne,tak nas zivot za nic nestoji.Nemam nic proti sexi videoklipom... ale po pravde,minule som stretla muslimku,ktora bola komplet zahalena,len jej bolo vidiet kotnik a tvar. Ta mi pripadala ovela viacej sexi ako vsetky mozne babenky s vystrihami a minisukniach,ktore denne stretam dokopy.Bola nadherne oblecena a mala tak krasne pohyby o ktorych si niektore mozu nechat len snivat.Nevesaj hlavu,su aj ludia,ktori stoja o tu laskyplnu intimitu a nie su posadnuti akrobatikou v posteli.
 fotka
tentacruel  21. 9. 2008 09:19
Je to uz dneska raz tak, ale treba sa cez to preniest...Ked mas urcene priority a hodnoty, tak nemas problem. Ak by som sa stazoval na vsetko za co ma ostatni kritizuju, tak by nebol cas na reci o Herkulovi a Pokemonoch.
 fotka
flleur  17. 10. 2008 10:19
mne je zle z toho, keď vidím ako 13 alebo 14 ročné baby, ale aj chalani rozprávajú alebo píšu o veciach na ktoré by si mali počkať až kým dozrejú do takého štádia, že nepôjde len o pud, alebo o to aby išli s módou a s davom...

aj mne to občas príde, že intimita sa celkovo vytráca, už skoro nič nie je intímne, všetko sa pomaly stáva vecou verejnou, ktorou sa treba pochváliť a prezentovať...
 fotka
saddath  3. 11. 2008 17:16
och ďakujem za tento blog,si ma ubezpečila, že v tom nie som sama...
 fotka
madhater  9. 11. 2008 19:24
pises fakt pekne... ale v zasade si myslim, ze kazdy by mal sukat kedy chce a kedy sa na to citi... ci si tym znici zivot alebo nie, tak to uz je jeho vec... je pravda ze vacsina tych mladsich sa tym chce len chvalit... ale tym len poukazuju na vlastnu ubohost a neschopnost zaujat niecim povedzme skutocne vynimocnym, nie?



a zeby mal sex nieco spolocne s laskou.. hm.. to fakt neviem posudit, ale skor mi to prijde tak ze laska je pri tom len nieco ako bonus. asi patrim k tym mechanickym zvieratam ..
 fotka
holyknight  25. 12. 2008 20:19
tým deťom chýba stará komunistická výchova...ja by som ich iba mlátil...
 fotka
porrast  12. 2. 2009 14:36
pekne napisane .. a tiez mne velmi blizky postoj .... netusim preco je to tak.. co vedie tych ludi k niektorym veciam.. ale casto to je vplyv drblych disco barov a "lebo kamaratka/kamarat to robi tiez" takze ked je jeden jedinec tupy a nieco robi preco by sme ho/ju nemali nasledovat... deti su hlupe lebo nevedia este vlastny nazor si utvorit a tak to bolo vzdy ze nasleduju nazor vecsiny.. len dnes je ten "nazor" vecsiny dost debilny a hodnoty ako laska a dovera, ktore su u mna osobne na najvyssom mieste vystriedali ovela ine :/ ... a potom sa na mne cuduju preco nechcem chodit medzi ludi...
10 
 fotka
takzvany  19. 6. 2009 11:10
veľmi obmedzený pohľad. hovoríš o "svete" a "dobe", no vidíš len koniec ľadovca. nejde o nejaký sex. ide o to že na svete je väčšina ľudí málo alebo nanajvýš priemerne inteligentných. a ak chceš zarobiť (resp. vyhovieť všetkým), musíš sa zamerať na najväčšiu cieľovú skupinu. a to sa presne deje. a žiaľ vo všetkom. zábavným priemyslom počínajúc a školstvom končiac.
11 
 fotka
evankolet  16. 9. 2009 02:39
spravny pohlad a posotj, ktory rovnako zdielam. zazila som si zivot na oboch stranach a mozem povedat ze z mrchy sa stala spravna baba a som za to bohu nesmierne vdacna. spinavaost a skazenost tohto sveta ma den co den muci...precitaj alebo pozri si Hamleta...s nim som sa velmi stotoznila...tiez trpel v tomto nemoralnom svete a jeho monology su velmi hlboke
12 
 fotka
hluzar  24. 3. 2010 00:11
Super blogy pises... chcel som sa zdrzat komentarov ale na toto mam potrebu zareagovat.



Tieto myslienkove pochody su vzhladom na cas napisania blogu asi uz neaktualne ale nieco ti poviem.....



Kazdy heterosexualne zamerany dospely chlap skor ci neskor pochopi, ze zeny ako ty su vyhra.



Nepodcenuj cenu spravnej povahy v tomto storoci je rovnako dolezita ako v ktoromkolvek inom. Je to casty paradox, ze ludia pozeraju prave na to, co nechcu vidiet ale svet nie je az tak nekompromisne cierny.



Je proste zivot a zivot , vela ludi to nechce vidiet ale mas 10nasobne vacsiu sancu najst skutocne stastie ako nejake dievca, ktore mysli len na to ako si poriadne uzit.



Nemusime byt liberali ani konzervativci. Staci ked budeme sami sebou.
Napíš svoj komentár