Sedím na balkónovej lavci. V ušiach mám strčené slúchatka a počúvam nejakú hudbu. Nadýchnem sa. Vzduch je teplý, hoci je jeseň. Z časti už cítiť aj zimu.

Zrazu moje myšlienky prerušia hlasy z blízkej lavičky pred domom. Zložím si slúchatka a započúvam sa do nich. Ľudia pijú alkohol, oplzlo si nadávajú. Sú tam aj ženy. Neviem koľko. Jeden muž vraví, aby dávali pozor na ten pohár, že je poctivo ukradnutý. Na to mu niekto niečo odpovedal. To som už nezachytila a ani ma to nezaujíma. Pozrela som sa na oblohu. Je čistá, bez mrakov, len s kopou jasne žiariacich hviezd. Hviezdy mam veľmi rada. Pripomínajú mi, že nie som sama...

Zahľadím sa na ne poriadne. Zbadám Veľký voz. Zaujímalo by ma, prečo ľudia tak zvláštne ponazývali všetky tie súhvezdia.

Opäť si nasadím do uší slúchatka. Roztvorím štipec, ktorý mám vo vlasoch. Tie sa rozpustili z drdolu v ktorom boli. Potrasiem hlavou, aby som tej ryšavej hrive dala trochu voľnosti. Dopadá na ne svetlo z lampy stojacou pred panelákom. Okolo tej jasnosti sa zbiehajú muchy. Oblietajú lampu akoby ju oslavovali. Nejaký mušací tanec vďaky za svetlo a teplo. Vidím ako sa tá lampa hýbe. Muchy lietajú okolo lampy v nejasnom tvare a ona akoby chcela byť vždy v strede, hýbe sa s nimi. Lampa zrazu zablikala a zhasla. Muchy smutne prestúpili k ďalšej lampe, ktorá už síce mala svojich obdivovateľov.. Ale veď muchy sú muchy a musia sa podeliť. Hudba, ktorú počúvam je rytmická a melodická. Taká skôr uspávacia. Muchy akoby tiež počuli. Zdá sa mi, že začali tancovať do rytmu. Kmitajú tam a späť, krútia sa, robia rôzne tvary vo vzduchu. Prešlo na ďalšiu pesničku, muchy sa rozpŕchli. Lampa zhasla. Znovu si zložím slúchatka. Počujm mohutný hlas ženy ako nadáva kvôli zhasnutej lampe. Muž ju ukľudnil ponúknutím pohárikom s alkoholom.

 Blog
Komentuj
 fotka
smajdalf  6. 10. 2007 22:54
hh je to celkom dobre pointa tam je..ne ze by som ta kcel buzerovat ale mohla by si trochu zmenit style pisania
 fotka
zabeus  14. 12. 2007 16:44
Je to fajn...

Zaujímavý štýl , dobre opisuješ...

Lyricky...

Ale smajle trošku kazia dojem , skús ich vyradiť..

Fakt pekné.
 fotka
caf  15. 6. 2008 10:55
cawko...ty fakt dobre pises! len tak dalej..najviac sa mi v tomto clanku pacia tie dve vety..."Hviezdy mam veľmi rada. Pripomínajú mi, že nie som sama..." to je fakt nadherne..asi to zacnem pouzivat, ak ti to nebude vadit..
Napíš svoj komentár